Lombok #6

Sista vandringsdagen, som snart visar sig vara sista vandringshalvtimmen, typ. Men först brutal väckning, tidigt. Information har läckt till guiden att nån i sällskapet fyller år idag… så de bullrar och stressar ut oss ur tälten, innan de fnissar och blir snälla och fixar pannkaksfrukost.
Lbk_1Lbk_2Lbk_3Riva lägret och packa ihop.
Lbk_4Lbk_5Sen är det bara lättvandrat mot ingången till nationalparken.
Lbk_6Lbk_7Lbk_8Och allra sista biten.
Lbk_9Lbk_12Lbk_10Lbk_13Den här hade man ju önskat var mer läst och lydd.
Lbk_11En traditionell by i turistversion att kika i medan vi väntar på transporten vidare. Vi var nog ganska mycket före plan pga tidig väckning, vandring och kort sista sträcka.
Lbk_15+/- 71 m till souvenirbutiken? Vi hittade den aldrig.
Lbk_16Hejdå till guide Am och bärarna. Hm. De förväntades få dricks, det är ännu en sak att vara förberedd på, hur mycket som är lämpligt. Och vad de har för villkor, om de har en lön och dricksen är extra, eller om det man ger är det enda de får förutom mat? Otrevlig känsla av att inte veta vad som hade varit ”normalt” eller lagom. Jämföra med den lunch vi hann äta innan vandringen, eller vad det kostade med en finmiddag på första kvällens fin-resort som bara är för turister? Eller vad guiden har berättat att det kostar att muta till sig en utbildningsplats till polis?
Lbk_17Bilen som egentligen skulle hämta oss var så sen att vi blev skjutsade en bit på vägen, för att möta den. Kort väntan i annan by. Spännande små butiker och bensinmackar. Bensinmackar för moppar, bara flaskor och tratt.
Lbk_18Lbk_19Sen mötte vi vår bil och lastade om, rullade vidare.
Hejdå Mount Rinjani! Intressant att träffas, blandade känslor, ingen vandring jag riktigt skulle kunna rekommendera att göra (brant, dammigt, lecakulor men framför allt allt skräp och smuts, oklara villkor för bärarna), men definitivt inte heller vill ha ogjord (vacker natur/spännande landskap och att få vara ute i kuperad terräng)!
Lbk_20Nu vidare mot slutet av semestern, den totala motsatsen till brant torr vandring: sol och snorkling. Båt ut till Gili Trawangan, en av tre små öar utanför nordvästkusten på Lombok. Ett populärt resmål för backpackers, dykare och snorklare. Hittade en bild på wikipedia på Lombok, kolla i övre vänstra hörnet så ser man tre små pluttar. Den yttersta är Gili Trawangan.

Bild från wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Lombok .

Bild från wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/Lombok .

Båt, hoppiland, häst-taxi, hotell!
Lbk_21Lbk_22Lbk_23Lbk_31Lbk_32Lbk_24Lbk_25Lbk_26Poolprovning i väntan på att vi kan få en bit lunch när restaurangen öppnar.
Lbk_27Liten med god meny! Vår lunchplats blev oftast en bambukoja några meter upp.
Lbk_30Lbk_29Lbk_28Strosa runt lite resten av dagen, kolla hög- och lågvatten, poola och hemmasnorkla. Ny dag imorgon!
Lbk_34Lbk_33Lbk_38

Etiketter:, , , , , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

2 responses to “Lombok #6”

  1. Yvve says :

    Vilket fantastiskt fint resereportage du gjort, igen! Tänk att du lägger ner så mycket tid och möda på att vi ska få ta del av ert liv och era strapatser på andra sidan jorden! Det är faktiskt omtanke på riktigt! Kramis Yvve

    • carlssonkarlsson says :

      Oh, tack vad kul! Det är faktiskt ett bra sätt att verkligen kolla på sina bilder också, när man kommer hem efter en resa och har tagit en massa kort. Annars bara ligger de kvar i datorn och skvalpar, om man inte skriver ut och gör album eller beställer fotoböcker såklart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: