Lombok #5

Vandringsdag 3, från kratersjön. Toppen är där som igår, och vulkanen verkar sova gott.
Lb_1Lb_2Jag har också sovit gott, men har svullnat i ansiktet? Skumt. Jag brukar svälla på händerna när jag går långt med ryggsäck som stryper blodflödet lite kring axlarna, men inte såhär i ansiktet? Kanske pga höjden (trots allt 3726 m från 0 på ganska kort tid, och sen ner till typ 2000 m nu), kanske pga att tältgolvet lutat åt fel håll? Ingen aning. Siktbegränsning i alla fall. Det gick tillbaka successivt under dagen.
Lb_3Frukost med rostad syltmacka och pommes frites! Sen har man energi för att vandra uppåt igen. Iväg!Lb_5Lb_4Lb_6Lb_7Man måste ju komma ihåg att vända sig om också!Lb_8Deltopp. A övervakar.Lb_9Det var inte riktigt här vi skulle rasta, så när guiden kommer upp får A leta en ny övervakningssten.
Lb_10Lb_12 Lb_11 Lb_13Lb_14C fnissar åt att hon håller på att tappa brallorna på den här bantningsresan… verkar som höjdmetrarna och omkretsen har samband för henne! Lb_15Sen mer uppåt i stenigare miljö. Men som sagt måste man ju vända sig om. Varje gång tror man ju att man hittat den vackraste vyn över vulkanen, toppen och sjön… bara att njuta!Lb_16Lb_18Mera uppåt.Lb_19Lb_20Nämen titta, en vulkan, en topp och en sjö! Så vackert!
Lb_21Lb_22Lb_23Selfie-pinne såklart! Sydkoreanska vandrare.
Lb_24Nu kommer det inte fler bilder på toppen, vulkanen och sjön, för nu lämnar vi kraterranden och börjar vandra neråt. Kargt landskap efter det senaste riktiga utbrottet för 5 år sen, sotsvart efter de nyliga gräsbränderna. Sandigt, dammigt.
Lb_25Lb_26Lb_27Lb_28Rast vila lunch. Gott.Lb_29Särskilt kring de ställen där vandringssällskapen ofta rastar, fattar ju de smarta aporna att det finns saker att mumsa på!Lb_30Just det, vi lunchrastade alltså strax efter vi kommit in under trädgränsen. Nu är det annan typ av natur. Och alla foton får en lite konstig grönblek ton.Lb_31Lb_32Hade varit trevligt om den här skylten hade följts. Ärligt talat så var även förra rastplatsen en soptipp, och längs stigen som vi alla vandrare går, så är det förutom allt ”vanligt skräp”, rester från otaliga toapauser. Toapapper, bajs, bindor, tamponger, faktiskt vansinnigt äckligt och sorgligt, hur lite guider, bärare och turister bryr sig. Ändå kallas det här reservatet för en ”eco park”. Här är saker jag ska lära mig att åtminstone fråga efter i fortsättningen, innan resan. Vad guider och bärare egentligen har för villkor, samt hur området hanterar skräpet från turisterna.
Lb_33Djungelmannen! Lättvandrat, stadigt nerför längs stig bara.
Lb_34Sista nattlägret.
Lb_35Bärarna fixar tälten, trollar fram friterade bananer, sötpotatis, och CocaCola-burkar. Och senare, middag.
Lb_36Lb_37Lb_38Lb_39Sen när det blivit mörkt är det inte så mycket man kan göra mer än att krypa in i tältet, lyssna på alla spännande ljud i djungelnatten… och sova gott!

Etiketter:, , , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

4 responses to “Lombok #5”

  1. carlssonkarlssonkarlsson says :

    Återigen vilka bilder!! Fantastiskt!
    Läskigt att svälla upp så där. Hmmmm, kan du föreställa dig hur K lät när han fick se fotot?!! Nä, just det?!! Kanske inte….. Du får allt ge igen nu, syrran!! På honom!! Inte skratta åt min storasyster!!

  2. carlssonkarlssonkarlsson says :

    Precis! Överraska honom!! Och mig!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: