Nepal dag 11

Slutspurten nu!
Flyg tillbaka till Kathmandu, till Delhi och “hem” till Shanghai. Via Ingenmansland på flygplatsen i Delhi, men det behöver vi ju inte orda mer om än redan gjort!

Vi börjar resan med att vara glada över en egen minibusstransport, istället för den lokala kollektivtrafiken. Modell sillpackning.
s24Inne i staden Pokhara har man bra vyer. Den ena toppen man ser är nog Macchapucchre/Fishtail, från rätt håll denna gången!s25s26Yeti Airlines tar oss till Kathmandu. Vi såg dock aldrig någon yeti, tyvärr! Inte heller de snöleoparder som lever i bergen, men de är ju så sällsynta att man knappt kan se dem på Nordens Ark hemma på västkusten, där några av dem bor! (Typ lika sällsynta som stinkpaddorna på Nordens Ark, trots deras vänliga fodervärd lyckades ju familjen YvRy inte hitta dem när de letade där… Hm… undrar vad de små kräldjuren har gjort för månadspengarna, åkt på semester kanske…)s27s28Sen tillbaka till trekkingfirmans kontor och hämta lite saker vi lämnat där. Lunch. Och någon med smutsigare skor än våra, något värre klet än bara lera också…
s29s35Sen flyget Kathmandu – Delhi, och det allra allra sista spanet på Himalaya. På återseende, säger vi nog!
s32

Etiketter:, , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

10 responses to “Nepal dag 11”

 1. Yvonne says :

  Vilken fantastisk resa och fantastiskt att du tar dig tid att så beskrivande presentera varje dag för oss som inte var med. Ni är långt borta men känns ibland alldeles nära när ni gläntar på dörren till ert liv på andra sidan jorden i bloggen. Det kan ibland tyckas lika, ni åker till IKEA och vi åker till IKEA, när vi köper ny bäddmadrass köper ni kaviar!

  • carlssonkarlsson says :

   Jamenpreciiiis, och det r mer lika n s! Vi har ocks kpt bddmadrass p IKEA, hela 3 st! Varav den ena 120-madrassen brjade jag frska knyckla hem via tunnelbanan… tills gav sjblt i svett gav upp och tog en taxi hem… fr 26 kr. Tjugosex! Men fatta vad mycket dyrare nd, n tunnelbana med 3 byten fr 4 kr!

 2. Irene says :

  Kul att läsa om era äventyr! Fina bilder, förstår att det måste varit fantastiskt och även lite kämpigt ibland.
  Här hemma är inte allt sig likt de har sågat ner ett par träd i trädgården och den stora häcken är borta och den stora fina linden i hörnet är borta och det sörjer vi över (den som luktade så gott i somras). Det ska bli cykelväg runt vår trädgård.
  Sen är det husrenovering på gång Victor oTove har ju äntligen köpt sitt hus (granne med Suz o Johan). Så nu är det väggar som rivs, kök som rivs ut, korkmattor bort och tak som höjs m.m. Oj, oj oj känns det igen! Sånt slipper ni nu i varjefall. Må så gott! Varmaste kramar från ett höstruskigt Eksjö

  • carlssonkarlsson says :

   Hej, men det r nd inte s att man *inte *saknar vanlig vardag och att bo i sitt eget boende, oavsett om det mste renoveras eller inte… Kul och gratulera dem till hus! Jahapp, trkigt med fina trden, men oj vad sknt med en cykelbana dr mnga bilar kr s brutalt. Kramar frn oss till er!

 3. Eva says :

  Åh så kul det har varit att läsa följetongen om ert äventyr i Himalaya! Tack för att du delar med dig till oss som tycker det är äventyrligt att merga fler än två celler i excel.

  • carlssonkarlsson says :

   Snllt sagt! Men nu r vardagen tillbaka (inte s illa, jag gillar begreppet ”vardag”), och d ser livet inte helt olikt ut ditt… fast ibland fr man ju ndra sig och gra en split p det mergade!

 4. Sören says :

  Vilken fantastisk resa ni varit på. Vi har följt den varje dag och sett alla fina bilder och undrat hur du orkar skriva så mycket för oss som är långt borta. Trist att ni hade en del regn, men upplevelsen måste varit otrolig i alla fall.

  • carlssonkarlsson says :

   Det var ju s himla sknt att f komma ivg och ut, f gra det vi knner att vi verkligen saknar, i det hr bitvis konstgjorda livet i utlnningsbubblan, i den platta betongstaden! Sen var det ganska enkel vandring, om n bitvis ganska krvande iom att det var s brant, bde upp och ner. Men inget som inte vilken vanlig person som helst klarar, om n att man kan ha olika tempo frsts. Frutom naturen och att vara ute, s var en stor del av behllningen Nepal i sig, och det vnliga folket!

 5. Kurt Eriksson says :

  Härlig läsning och kul med alla bilder:-) Gjorde samma val i somras på fjällvandringen och valde bort systemkameran, har också en Canon S100. Mycket smidigare och att det blir av att ta spontanbider då tillfället dyker upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: