Högtryck

Testa att minska några kilo, ändra kost- och träningsvanor, försöka få till ett mer hälsosamt liv helt enkelt. Kollade blodtrycket hemma i Sverige, och det var högt. Det hade jag inte innan vi flyttade hit, då gjorde vi ju en omfattande kinesisk läkarundersökning för att få uppehållstillstånd. Nu ligger jag precis på de värden då man börjar medicinera i Sverige. Ska kolla upp mig här i SH snart, men jag avvaktar lite av tre anledningar.
– Jag märker inget, men det gör man tydligen oftast inte heller av högt.
– Jag vill inte börja äta medicin på en gång, ifall det är en anpassningstid eller biverkningar i början, för i oktoberledigheten planerar vi ju åka på en vandringsresa till Himalaya. Så farligt kan det ju inte vara att vänta 1,5 månad till, om man inte vetat om eller märkt något.
– Jag kan inse att gener och ålder har inverkan, men jag känner att det här året verkligen inte har varit bra på en del sätt. För mig. Har ju haft väldigt intensiva dagar på jobbet, minst 9 timmar jobb/dag i projekt som ingen trodde skulle behöva särskilt stor arbetsinsats. Plus 1 timme restid till jobbet, och 1-1,5 timme hem. Ätit maten på jobbet till lunch, som väl är lite sisådär nyttig och näringsriktig. Sent middagsmål hemma, eller restaurangmat. Svårt att hinna med och orka träna efter det.

Delvis pga detta som inspirationen är lite låg nu, detta är ibland som att leva i en konstgjord bubbla. Det är vardag som inte är någon bra eller vanlig vardag, för oss. Så mycket stad. Så lite natur. Så är det bara. Ett år till är OK, men sen räcker det nog! Och, dags för förändring och förbättring nu på en gång! Se vad man kan göra genom att ändra sin livssituation. Stark motivation till det.

Så äre me’t!

Etiketter:, , , , ,

Om carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

8 svar till “Högtryck”

 1. Helen säger :

  Ja, era liv är ju väldigt annorlunda. Tror att mitt tryck skulle stiga också… Men du/ni kommer att vara många erfarenheter rikare.
  Du!! Klutta i sambal oelek i Piggelinsoppan!! Grymt! Jag vill ha sambal till allt!! Begär!! Kram fina syster! Hälsa A!

 2. Six säger :

  Kör hårt! 🙂

 3. maria säger :

  Hejja dig!

 4. Helen säger :

  Men snyrran, man måste ju ibland våga vara lite ombytlig!! Lite wild and crazy sådär!! Mycket saaaambal ska det va!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: