Packa är pest

1 till och med 7 oktober är det nationaldagsfirande och höstledigt på många företag, vårt kontor är helt stängt. Precis som kring julen hemma i Sverige klämmer många in nån dag extra före eller efter också. Vi med! Lediga från 30 september till och med 8 oktober, vi åker imorgon måndag kväll kinesisk tid. Eller, hm, hemifrån måndag och iväg väldigt tidig morgon, tisdag, kl 01.35. Då blir det Lombok i Indonesien, vandring med lite slappande på slutet. 4 dagar/3 nätter vandring upp på en vulkan som heter Rinjani, drygt 3700 m. Sen strand och snorkel några dagar, hemma igen tidigt tidigt torsdag morgon, kl 00.35, sova några timmar och sen till jobbet som vanligt är planen.

Men, vad jag innerligt avskyr att packa! På riktigt alltså. Prestationsångest att kombon att vilja packa lätt och snyggt, och samtidigt inte vara utan ”bra att ha”-saker eller kläder, och kanske ha plats över om man köper något? Nu en kombination av att bo i tält och inte riktigt veta natt-temp och om det blir regn, alltså måste man ha varm sovsäck, skönt liggunderlag och regnkläder. Av vilka man troligen, troligen inte kommer att behöva allt, men ändå inte kan chansa utan… Och sen kommer man att ha valt den ena eller andra väskan eller byxan eller skjortan, och vips, så var det någon annan som hade passat bättre när man väl ser vad man behöver på plats… Och numer en massa olika sladdar och laddare, här i Asien gärna adaptrar, och det ena med det tredje… jaja. Men på det stora hela blir det såklart trevligt att resa och se sig om! Och, att få vandra lite. Dock har vi fått skaffa malariatabletter, förhoppningsvis var det sant att det var en sort med relativt milda biverkningar jämfört med vad en del typer har!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Lombok
http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Rinjani

Etiketter:, , , , , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

6 responses to “Packa är pest”

 1. Maria says :

  Men vänta lite – Lombok – öhhh
  Giftiga varaner?
  OK ha så kul!!
  🙂

 2. Ingrid says :

  Oj, detta verkar svårt men efter alla pestpackarvåndor gör jag så här sedan några resor tillbaka: packa, skriv ner vad, hemma igen: utvärdera bra och dåligt inför nästa resa. Fungerar bra för mej. Kram och trevlig resa!!

  • carlssonkarlsson says :

   Smart såklart. Särskilt när man ska vara ute mycket är det ju t ex en massa väderskydd som måste med, som man förhoppningsvis inte kommer att behöva… men ändå inte kan chansa på att lämna hemma. Och ska man bära sin packning i några dagar måste man tänka lite på att inte ta med för många reserver. Och sen, saker som inte funkade, när man kommer hem igen, iväg med dem!

 3. Irene says :

  Ha en riktig trevlig och skön resa, ser häftigt ut!! Vi åker till Österlen nästa helg för att bo på Kafferosteriet m.m. ska bli kul!! Tack en en gång för den fina presenten!! Må så gott! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: