Omstart

Jamen, nu är vi ju tillbaka och vardagen ska vara här ett tag, även helgerna. Gäller att hitta nya saker att se på sina långpromenader! Vi börjar med att lura med 2 kompisar på sushilunch, sen tappade vi den ene, men den andra hakade på långpromenaden till Long Museum West Bund, en privatägd konsthall nere vid Huangpufloden.
http://thelongmuseum.org/html/index_en.html
WB_0WB_1Mhm, området var tidigare en hamn för lastning av kol. Lite av den tidens konstruktioner kvar! Fulsnygga och fascinerande!WB_2WB_3WB_4Nere vid Huangpu-floden alltså. Gammalt hamnområde som nu är central och attraktiv mark. Här boffar en och annan fraktbåt förbi!WB_5WB_6”Jomen, liiiite till kan ni väl lasta?”WB_7Stora öppna ytor där man kan strosa eller socialisera. Eller gå på lina!WB_8WB_9WB_10En arbetslös men stilig konstruktion.WB_11WB_12WB_13WB_14AnJo fokuserar på detaljerna även utanför jobbet!WB_15WB_16AnJo och AnCa!WB_17Men visst ja, tillbaka till konsthallen! Det var så luftigt och skönt nere vid floden att man nästan glömde av att man var i den här stora stimmiga staden!WB_18Diverse utställningar med kinesisk konst.WB_35WB_33WB_34Verkar som de piffiga damerna är på en privat visning.WB_19Jaja. Vi tuffar runt i utställningarna.WB_20Lite läskig skulpturgrupp att komma till när man rundade ett hörn!WB_21Hästmannen. En äkta. Från Småland.WB_23WB_22WB_50WB_51Det som är intressant med konstutställningar är att man inte alltid vet vad som är konst eller vad som är underhållsarbete…WB_24WB_26WB_25Men helt ärligt så var nog inte hela samlingen upp-packad ännu… det var en del tomma hallar och det är ganska nyöppnat.WB_27En del vägghängd konst också.
WB_28Och med 3D-effekt.WB_30Kaligrafiutställning. En uppskattad konstform i Kina. Denna veckan presenterade sig faktiskt en ny kille på jobbet med att det var hans stora hobby. WB_29Vackert även om man inte vet vad det står.WB_31WB_32Sen efter hela varvet kände man sig ungefär såhär! Puh! Men några riktigt bra timmar var det! WB_36

Etiketter:, , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

4 responses to “Omstart”

  1. Eva says :

    Nämen, så kul att se ett känt ansikte utöver de som vanligtvis brukar synas här. På besök eller fast?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: