Kort kall

Kort kall natt hemma. Vi landade strax före kl 01, sen tar det ju alltid en stund att vandra genom flygplatsterminalen (varför känns det som man alltid flyger ut, och landar, vid någon av gaterna längst bort i terminalerna?), immigration och bagageband. Även om SH flpl är grymt snabba och effektiva, man får ju svindel när man tänker på passagerarantalet varje dag, vecka, månad, år!

Sen stod MinHua och vinkade oss välkomna, nu med en biffig XC90 i väntan på den lilla rödas öde (S40:n). Kallt även i SH, och hala vägar! Trots att det knappt var någon trafik ute, var det oroväckande många som snurrat och nu stod tvärs vägen eller åt fel håll alldeles innan vi kom körande, framförallt bron över från Pudong verkade snorhal, en hel del bilar med plåtskador efter att ha tjongat i vägräckena. Men inga personskador verkade det som.

Väl hemma i lgh, kallt! Sovrummet var 11,6 grader varmt/kallt. En trögskumsmadrass av Tempur-typ är alldeles stenhård vid den temperaturen! Och men suck, inget vatten i kranarna? Inte vad man önskar kl 02 på morgonen, och man nog ville få gå på toa och ta en morgondusch innan jobbet. Min utomordentliga mandarinkunskap lyckades säga de två glosorna för "vatten" och "finns inte/slut" (inte helt ovanliga ord här!) till portvakten, hans utomordentliga engelska lyckades säga "vänta" och sen ringde han ett samtal, pekade att jag kunde gå hem igen. En kvart senare, vatten, och så hann vi packa upp nästan allt, gött!

Nu måndag, och dags för en hel massa vardag ett bra tag framöver. Bra det med!

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

2 responses to “Kort kall”

  1. Ingrid says :

    Skönt att se att ni är hemma igen! Men vilken fin och intressant resa ni gjort trots jobbigt slut. Hälsningar från ett nästan snöfritt Haga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: