Lördagsöndag

Kontraster i väder mellan lördagen och söndagen i Tokyo!
Vi börjar med lite lördag, här precis efter vi vimsat runt kring fiskmarknaden. Skeptisk kille anar vad som är på gång? Bilen som är skymd var en megafonbil, det var guvernörsval på söndagen och detta var sista reklamkampanjen. 2 kvinnor satt i ett glasat skåp på flaket och spred budskapet vad man borde rösta på.
Tokyo1Efter friluftsbutik och museum och lite upptining på hotellet, vi måste ju ut och hitta nåt att äta till middag. Snöigt, och blåsigt! Och ingen snöröjning av vägar eller trottoarer.
Tokyo3Tokyo4Tokyo7Inte dåligt att lyckas matcha paraply och brallor, om man inte kör enfärgat förstås!Tokyo5Fredagens mumsiga restaurang, nu inpackad i vitt:
Tokyo6Hotellet, lördag kväll:
Tokyo8Tokyo9Och söndag morgon!
Tokyo10Vart tog allt det vita vägen? Och varifrån kom den blå himlen? Samma träd som på kvälls-snöbilden tidigare!
Tokyo11Tokyo12Ett och annat paraply gick åt under lördagen. Populärast verkar de i genomskinlig plast vara, kanske så att man ska se sina medmänniskor och inte krocka? Skulle inte förvåna mig, allt verkar ju så vänligt och omtänksamt i vardagen!
Tokyo13Tokyo14En och annan snöröjare ute. Med sopskyfflar, snöskyfflar, eller gummiskrapor, alla medel tillåtna!
Tokyo15Tokyo17Tokyo18Men vi skulle ju tillbaka till SH också, hur vänligt och trevligt det än är i Japan. Från jvgstn i centrum tar tåget ut till flyget mindre än en timme. Men, först ska man ju till jvgstn. Vi kånkade på samma sätt som vi efter torsdagen hade bestämt oss för att inte kånka…
Tokyo19Hm. All information på japanska, både den skriftliga och i högtalarna.
Tokyo20Vi hade köpt biljetter till kl 15.33 tidigare på förmiddagen, nu närmade det sig 15.03-avgången och allt verkade mest vara lätt kaos och förvirring. Folk packade sig som burkade sardiner på tåget, vi stod i valet och kvalet om vi också skulle klämma oss in eller chansa att om 15.03 går, så går 15.33 också? Vi valde att vänta, mest för att vi helt enkelt inte hade fått plats. Sen gick det packade tåget kl 15.20, vårt kom in, och var inte alls lika fullt, det fanns tillåmed sittplatser över! Men, istället för 50 minuter ut till flygplatsen tog det 2 timmar och 10 minuter… började bli lite svettigt med tanke på flygavgången! Tror tåget körde sakta för att inte riskera folk på de icke snöröjda och slaskiga stationer/perronger vi åkte förbi, att de skulle kunna halka och och hamna på spåret när ett tåg blåser förbi i full fart?
Väl framme på fpl. Här kom svettattack nr 1. Så enormt mycket folk? Var är vi? Vart ska vi? Vad gör alla? Ska vi stå stilla eller följa strömmen, och vart går den?
Tokyo21Avgångshallen. En enorm kö, som var typ 200 m lång. Var börjar den? Vart går den? Svettattack nr 2. Vi kommer aldrig att hinna checka in, och komma med. Men vi snokade runt lite tills vi hittade en annan kö, och till slut lite info om vår flight. Som visade sig vara rejält försenad, pga att planet inte kommit från SH till Tokyo ännu.
Tokyo22Tokyo26Obestämd avgångstid.
Tokyo23Tokyo24Jag kan vara rätt kreativ vad gäller att tänka ut lämpliga straff till de som inte har vägt sina väskor innan incheckningen, och måste packa om/ur medan alla andra får vänta…
Tokyo25Men till slut gick det ju bra, för oss! Typ 3 timmar försenade bara, helt OK med tanke på de som stod på väntelista från dagen innan, och fortfarande inte visste när de skulle komma iväg. Hu!

Etiketter:, , , , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: