Taipeitopp

Till högsta toppen i naturreservatet Yangminshan, mer eller mindre inne i Taipei, fast utkanten. Buss en bra bit genom stan till ändhållplatsen. Liten anmarsch, sen framme vid ingången till reservatet.
yang1yang2yang3yang4yang6Här börjar det!yang7yang9Inte riktigt så att man måste kolla kartan hela tiden, ju. Man fattar vad som är stig, hur långt man har kommit och hur långt det är kvar…yang11yang12Uppe ur skogen.yang13yang14Där är toppen!yang15Mt Qixing, 1120 m. Från toppen ner mot stan. Börjar mulna men solen strilar igenom lite.
yang17yang19En del är något mindre petiga än mig vad gäller vandringsskor. Verkligen!yang20OK, det var topp-toppen. En 14 m lägre topp intill, vi tar den också när vi ändå är här.yang16yang21yang22Sen var det ner ner ner nerför backen ner, och till en förbryllande busshållplats där vi trodde att vi skulle bli kvar tills nästa dags bussar kom. Bara pyttesmå bussar och massor av folk, plus svårt att läsa och förstå turlistan. Men till slut, typ sista bussen den dagen lyckades vi sardinklämma oss in i!yang23Vi måste ju balansera kalorierna vi tappat. Pizza, vedugnsgräddad, doftade gott! Men vilka smaker? Ingen med bearnaisesås som väl kanske är knäppt nog för oss. Men äpple och kanel? Chokladmandelbanan? Då var ju honungsglaserat fläsk och gurka inte såå konstigt? God!yang24
yang26yang25Tunnelbanan kan se trång ut. Men vips står alla som vill åka still till höger, och alla snabba kan rassla förbi till vänster. Ordning var det ja.yang30yang31En demo-efterrätt i ett skyltfönster nära friluftsbutikerna hade frestat oss flera gånger. Vi gav med oss för den med, och fick jämföra modellen med originalet. Originalet innehöll mer cornflakes…yang32yang33

Etiketter:, , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

2 responses to “Taipeitopp”

  1. Ingemar says :

    1/ jag älskar dina skämt ”tvättning och läggning” jag fattar inte hur du hela tiden får ihop det!?
    2/ tänk att båda svenska bilstoltheterna hittat dit glädjer mig (och övriga klubben)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: