Nepal dag 9

Till Jhinu Danda.
Vandringsdag 7, ner till 1700 m, ca 5 timmar.

Mer ner, huvudsakligen. Men blandat med upp. Yrkestrafik går före nöjesvandrare! Skönt med lite vanlig stig också.
h1h2Som sagt… lämna företräde!
h3h4h5Vad honken var det, tro? Ett kylskåp? Tappra starka människa.
Grönt är skönt. Och en sockshop längs leden, skulle vi behövt de blötaste dagarna kanske.
h6h7h8h9Efter lååång uppförstrappe-sektion, lunch på samma ställe där vi sov tidigare i Chhomrong. Menyn så gott som identisk i hela ABC-området, men priserna varierar med höjden över havet. 100 nepalesiska rupier (NPR) = 6:50 svenska kronor. Så min dhal bhaat för 420 NPR är inte så dyr för oss, trots att detta såklart är turistpriser. Gott gott!
h10Sväng vänster! Japp!
h12Framme i Jhinu Danda efter ganska gnetig och brant nerförsvandring, trötta knän gnisslar. Pustar ett tag på teahouset innan vi packar badkläderna, så gott det nu går att göra om medföljande klädsel till just badkläder, och vandrar ytterligare 20 långa minuter ner till floden där det även finns varma källor. Dessa inledda till två bassänger, där vi ligger och skvalpar lääänge med andra trötta medvandrare och mjukar upp trötta muskler. Supernajs. Vi visste inte hur det såg ut, eller funkade, så ingen av oss hade med kamera. Men, två gjutna betongbassänger, och en massa folk i. (Var glada på att ni slipper bild på mig badande i svart ullmameluck och blå funktions-T-shirt.)
http://lmgtfy.com/?q=jhinu+danda+hot+springs

Middag, skrikkineserna delade upp sig i 2 läger, termosen från H var inte med men de klarade sitt bulleruppdrag väl ändå. Några öl till efter dessa. Jag burrade ner mig i sovsäcken med mp3-spelaren och lyssnade på poddradioprat,
http://värvet.se/ . Gonatt igen!
h14

Etiketter:, , , , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: