Gräsmatta

Har :2-dag idag. Denna känns mer OK, bara lite magkurr på förmiddagen innan kattmatslunchen. Tänkte att jag skulle preppa och ha gjort i ordning dagens middag så att det gick snabbt att få mat när vi kommer hem, ”in case of emergency” liksom. Så, jag hittade ett recept på broccoli- och spenatsoppa på Ulrika Davidsson-sidan.

Ut igår till lilla frukt och grönt-butiken mittöver gatan. Broccoli är ju svår att ta fel på, men vilka löv är spenat i Kina? Finns det spenat i Kina? Finns det spenat i min butik? Hm. Några blad tror jag var rödbetsblad, nej. Andra blad som såg lovande ut, men nej. Tredje sortens blad jag stod och pillade och sniffade på, så kom en främmande kines-kund i butiken, gormade på mig och gjorde tummarna upp – ”ja, klart du ska köpa dom bladen”, liksom! ”De bästa!”
OK, shoppade blad, broccoli och lök, hem och skölja och hacka. Löven blev lite slippriga efter hackandet, nån typ av växtsaft inuti. Kokade ihop soppen, stängde dörren till köket, tyst tyst smög jag fram min mixerstav… jag gillar släta, A gillar buckliga soppor… men såklart kom jätteörat Carlsson och ertappade mig med mixerstaven i grytan, skamset slafsade jag sönder resterande soppa och smakade av.  Jorå, helt OK. Kylde, burkade upp, och ställde i kylen.

Idag då?
Ja, om man tycker om smaken av gräsmatta, så vet jag vad man ska koka soppa på. A gillade inte ljummet gräs i skål. Han fick komplettera med mackor. Nä, helt OK för mig, men inte de bladen i soppa fler gånger!
Lite hungrig nu vid halv nio på kvällen, men så ska det nog vara!

Etiketter:, , , , ,

Om carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

2 svar till “Gräsmatta”

  1. Pernilla säger :

    Har oxå börjat med 5:2 och tycker det går bra än så länge, är ju dock bara på dag 4 men har haft två fastdagar. Jag har skippat frukosten (druckit mycket vatten istället) ätit en kycklingfile samt 250 g wokgrönsaker till lunch och 1 omelett på 2 ågg, 2 skivor skinka och sallad med mycket grönt till middag…..å det funkar bra!!! Jag håller på dig!!!!

    • carlssonkarlsson säger :

      Låter gott! Känns nästan som det räcker att hitta bara några :2-dags-menyer som funkar och är goda, och bara köra samma ett tag, så behöver det inte vara så krångligt att få till det här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: