Blåbär istället för krusbär

Blott Sverige svenska krusbär har, skrev ju CJL Almqvist, och det kände ju vi också tidigare efter förmiddagens föreläsning om skandinavisk design. Men som tur är är blåbären jämnare i kvaliteten över jordklotet!

För att ge de stackars kineserna en riktig fredags-orgie i svenskhet, var det så dags för min premiär på att fixa fredagsfika! Eftersom vi nu har 3 dagar IKEA i rad, så blev det… IKEA-fika! Blåbärscheescake. Numera har ju varuhuset inga andra varumärken på maten, bara sitt eget, och kartongen såg verkligen ut så att Eldorado-förpackningarna på Willys ser aptitliga ut, urtråkig låda verkligen. Och inte såg kakan ut som på bilden! Riktigt ful. Men, så god! En nötig botten, den kalla ostfyllningen, och sen riktigt goda blåbär ovanpå, precis lagom söt och inte sliskig. Sen chokladiga havreflarn, juice och clementiner. (Upptäckte dock att fejk-ballerina-kexen var kvar hemma, men det gick bra ändå ju…) Blåbären föll även kollegerna i smaken, några tog om både 3 och 4 gånger, kul!
Sen var det livat värre, det är ju inte så att alla sitter snällt på stjärten och en och en pratar på avdelningens fredagsfika. Man glufsar i sig det som bjuds, smackar, knuffas, sträcker sig, retas, skrattar, håller låda, klottrar på whiteboarden, … en riktigt skön kakafoni! Sen var det en kille som körde en liten lektion om vad man kan göra för misstag i språket, pga seder och traditioner. T ex att "250" betyder "idiot", av nån anledning som byggde på hur tecknen ser ut? Kanske, eller hur det nu var… Men att Mercedes E250 fick byta beteckning till E260 vid Kina-introduktionen var inte så svårt att förstå då!

Taggar:, , , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: