Gråta på jobbet – Svenska krusbär

Hemlängtan? Nej, inte riktigt.
Less på Kina? Njae, men för mycket omständigt småmeck senaste dagarna.
Svensk i själen? Definitivt!!!

En workshop om skandinavisk design, vad det betyder för vårt företag, och hur det kan, och ska, genomsyra produkterna. Framförallt för att visa kineserna en komprimerad glimt av vad det svenska arvet innebär, och varifrån värderingar, former, färger kommer. Och att det ska vara försäljningsargumenten och det som skiljer oss från andra märken.
Presentatörerna från Produktdesign hade klippt ihop ett bildspel med korta klipp av det svenskaste svenska, till tonerna av Tommy Nilsson och ”Dina färger var blå”.
Åh, gäsp, vad patetiskt, tänkte jag först, och började lite hånfullt tänka på Pripps Blå och Tommys frisyr från när det begav sig. Och typ Tomas Ledin-bilden av midsommar-Sverige.
En halv sekund.
Sen blev jag helt absorberad av texten, och bilderna som såklart var kopplade till texten. Tårarna började strömma av alla känslor. (Oj, det händer nästan nu med! Hjääälp!) Så mycket fint det finns i Sverige! Som man inte tänker på förrän man inte har det i vardagen. Landskapet, årstiderna, människorna (både kända och okända), folkhemmet, grundvärderingarna, företagen, varumärkena, produkterna, formspråket, maten, godiset, ljuset, mörkret, …

Mörker ja. Tur att det var mörkt i föreläsningssalen ett tag. Och att jag har en hörnplats med näsan in mot ett hörn här i kontorslandskapet nu. *sniff snörvel*

PS, fredagstips: Leta på ett oblockerat internet nära dig, efter Tommy och ”Dina färger var blå”, stoppa undan fördomar och associationer, luta dig tillbaka och bara lyssna en stund. Kanske kommer ovanstående känslor även till dig!

http://www.youtube.com/watch?v=i8bPjfXy9iw&feature=related

http://www.lyricspedia.com/tommy-nilsson/dina-farger-var-bla-lyrics/

Etiketter:, , , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

9 responses to “Gråta på jobbet – Svenska krusbär”

 1. Helen says :

  Japp! Den låten utlöste något för lillasyster också. Puh. Skönt på ett sätt, men jobbigt. Saknar dig, saknar och tänker på farmor som tyckte om Tommy N. Men så kommer jag att tänka på att det är fantastiskt att jag har en syster att längta efter, det är minsann inte alla som har det. Älskar dig, storsnyrran!

 2. Sören Ewaldsson says :

  Visst är låten bra! Roligt att få ta del av ert liv i PRC via bloggen.
  Ingrid och Sören

  • carlssonkarlsson says :

   Nu r det fredagm vi har ftt pizza och ett glas vin p kvarterskrogen lngre ner p gatan. Och min halva pizza som jag inte orkade, i en doggybag… Nu ska det bli intressant med helg, att f se omgivningarna i dagsljus! Hstkramar!

 3. Yvve says :

  Hej! Kanske är det en släng av hemlängtan på uppsegling? Men jag har ständig Moncan-längtan. Annars tycker jag du kan sadla om och bli nästa Blondinbella, det är väldigt kul att läsa bloggen. Ha en bra helg och baka lite chokladbollar, det känns ju lite svenskt och kan kanske råda bot på en begynnande hemlängtan, om du nu hittar havregryn vill säga….. Kramis Y

  • carlssonkarlsson says :

   Jo! Vi har ju tillmed tit havregrynsgrt till frukost, nr vi trttnade p mjukt brd som r som stat korvbrd, med jordntssmr… Skulle grna komma hem till er p ett nytt fredagsmys snart, r ni hemma nsta vecka? 😉

 4. M says :

  När hemlägtan slår till så tänk på att det är höst här. Det är regn, regn och blåst, mörker och mer regn…
  Bra blogg!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: