Måndagssöndag eller söndagsmåndag

Idag är det sista dagen på drakbåtsfestivalhelgen, allmän helgdag i Kina. Men som i Sverige, ganska mycket öppet ändå, butiker och restauranger.
Vi är lite vilse, lediga dagar eller jobbdagar, det flyter ihop lite nu.
Imorgon tisdag, för-besiktning av lägenhet, sen till banken och stänga ner konton. Sen en sväng till jobbet och kolla läget. Onsdag, inga planer ännu, torsdag, slutbesiktning av lägenhet och utflyttning till hotell sista 2 nätterna.
Fredag, till jobbet, runda av, visa kollegerna hur man kramas ”på återseende” på svenska, bjuda på fika, lämna tillbaka dator och grejor.

A blir starkare för varje dag, men lite lurigt att han verkar så pigg och stark! Plötsligt tar krafterna slut och han behöver få luta sig tillbaka, vila, sova bort en stund. Gäller att skynda långsamt, och komma ihåg vilken pärs kroppen varit igenom, först sjukdomen och sen operationen, klart att det måste få ta tid. Men vi är duktiga på att ta rundor nära hemma, få sträcka på benen och kroppen, passa på att äta lunch eller middag ute, och sen hem och vila igen.

Och packa ihop det sista, som liksom aldrig riktigt blir färdigt… hatar ju att packa, behöver en skarpare deadline för att få fart på riktigt… nu går jag och småplockar här och var, egna saker som ska med, saker som man inte kan med att slänga utan vill ge till någon viss, kollegerna eller MinHua eller städhjälpen. Men jag gör aldrig nåt klart… flerfrontskrig mest. Jaja. Det kanske är mitt sätt. Till slut blir det ju klart iaf, brukar ju inte vara försenad.

Allt för nu!

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

6 responses to “Måndagssöndag eller söndagsmåndag”

 1. Yvve says :

  Det kan bli lite segt när man går sådär i väntans tider. Nåt nytt som börjar men först gammalt som ska avslutas och tas om hand. Skönt att höra att A piggar på sig! Kämpa det sista nu så är ni snart hemma! Och i Gbg skiner solen som vanligt….. hrm. Kram!

 2. Ingemar says :

  Hej på er och Anders du är stark men skynda lite långsamt och snart är ni hemma längtar att se er./Ingemar

 3. ghelgar says :

  Hej
  Jag förstår precis vad du menar, men när flyttgubbarna kom så gick allt med en otrolig hastighet. Fast ni har väl kanske redan haft dem på besök. I vilket fall så välkommen hem. Hälsa alla jag känner,
  /G

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: