Kinas Mat på riktigt

En trevlig middag av en tråkig anledning för ett tag sen, en toppenkille lämnar avdelningen, företaget, Shanghai och Kina, för att prova livet i Australien med sin livskamrat.
Avskedsmiddag, om ErWa själv får välja typ av restaurang, och mat!
Mat_1Så många råvaror att välja på att man häpnar! Tur att proffsen är med, och att vi är många, så vi kan prova många rätter!
Mat_2Vi kollar närmare…
Mat_3Mat_4Mat_5Mat_8Mat_9Mat_6Mat_10Mat som fortfarande är vid liv, eller om man tänker positivt, hyfsat färsk:
Mat_11Mat_15Mat_13Mat_12Annat:
Mat_14Mat_17Mat_18Fick vi verkligen med allt nu? Huvudpersonen får ta ett varv till, det är ju hans sista kväll i Kina innan han emigrerar!
Mat_16Sen går beställningen in till mastodontköket! Hm, det verkar inte superkul att jobba där? Arga mat-tanten!
Mat_19Mat_20Till bords!
Mat_21Sen går det snabbt, maten matas in alltefter den blir färdig. Jordnötter, anktungor, vitlök, potatis, kålsallad, …
Mat_22Mat_23Mat_24Mat_25Mat_26Den kinesiska etiketten, om ni tänker er att man man kommer in i rummet ”kl 12”, så är ”kl 7” hedersplatsen och ”kl 6 och kl 8” de näst finaste. Vet inte om det är en slump att chefen sitter kl 7, huvudpersonen kl 8, och avdelningens anställd #2 sitter kl 6? Troligen inte, det sker nog automatiskt!
Mat_28Mat_29Mera mat! Musslor, lammrevben, … plus en massa som jag inte hann med att fota för att jag mumsade, och var för kletig om fingrarna för att fota! Det gäller att hänga med när maten åker runt på snurrbordet!
Mat_30Mat_31Normalt en vardagskväll blir det bara en skvätt öl, eller kokosmjölkjuice, eller nåt annat snällt. Ganska många dricker faktiskt inget alls med alkohol i, det tål det inte, blir rödrosaflammiga på direkten. Bra signal att kroppen inte vill! Mat_32Mat_33Mat_34It ain’t over til the fat lady sings, den rollen tar ofta vattenmelonen, snyggt skivad och upplagd. När den kommer in på bordet, vet man att slutet är nära! Inga bildbevis blev det dock.
Middagsstart, ca kl 18, middagsslut, ca kl 20.30, klart å betalt! Inga sega sittningar, alltid effektivt! Ingen mat, ajöss!
Lycka till Down Under, bäste ErWa. Redan saknad.

Etiketter:, , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: