e-bokandet

Nu tror jag nästan att jag kan ge en lite mer sansad recension av hur det är att ha e-boksläsare. Det är framförallt enormt bekvämt, den är liten och smidig, det är prasselfritt när man vill smygläsa, och ställbar bakgrundsbelysning som också är perfekt för smygläsandet, det känns overkligt bekvämt att klicka sig in på Partille Biblioteks hemsida och låna böcker lika gratis som att gå dit, och det kommer att vara fantastiskt lättpackat på nästa resa istället för 2-3 feta pocketar, … men kanske kan jag sakna lite ”själva boken”. Att välja bok på ett snyggt eller intressant omslag, det har man ju gjort mer än en gång, valt med ögat bara liksom.
Nu måste jag, ve och fasa, bestämma mig vilken bok jag ska leta på e-biblioteket, innan liksom. Inte lika kul att sitta och scrolla i listor bara. Så nästa steg är nog att se till att skaffa fler lästips, redo i bakfickan. Typ som från fina ”Vi Läser” som EvWa har försett mig med emellanåt. Eller, från nån av er???
Maila eller kommentera med era boktips!

Etiketter:, , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

5 responses to “e-bokandet”

 1. EvWa says :

  Är inne på andra boken i trilogin, skrivna av Kristina Sandberg. Mkt mkt bra! Hon är nominerad till Augustpriset för den tredje.

 2. Eva says :

  Du har väl redan läst ”100-åringen…” gissar jag, men även ”Analfabeten som kunde räkna” av Jonas Jonasson är riktigt bra. Lite samma stil men ändå inte är ”Dehlis vackraste händer” och uppföljaren ”Dimma över Darjeeling” av Mikael Bergstrand. http://www.mikaelbergstrand.se/ Annars läser jag mest (svenska) deckare, där har jag många favoriter om du är intresserad. 🙂
  Jo, förresten! Karin Brunk Holmqvists böcker om panschisarna på Österlen är riktigt roliga. http://karinbrunkholmqvist.se/bocker
  Och Unni Drougges böcker om skandaljournalisten Berit Hård är otroligt roliga på ett rått sätt, speciellt ettan, ”Bluffen”. http://unnidrougge.com/bocker/bluffen/
  Men som sagt, är du intresserad av svenska deckar har jag många tips. 😉
  Kram!

 3. Merete says :

  Hej, Här kommer några boktips: ”Igelkottens elegans” av Muriel Barberry. ”Mr Alis äktenskapsbyrå” och ”Kärlekens olika villkor” av Farhad Zama. ”Doppler”av Erlend Loe. ”Never let me go” av Kazuo Ishiguro. ”Glennkill” av Leonie Swann. Serierna ”44 Scotland street” och ”The sunday philsophy club” av Alexander McCall Smith.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: