Lombok #1

1 Oktober, nationaldag och ledighet i Kina alltså. Vi åkte till Indonesien, Lombok, för en blandning av berg och beach. Det sista är vi inte så vana vid, förutom att vi ju övade oss vid norrlandskustens Norrmjöle i somras!
http://sv.wikipedia.org/wiki/Indonesien
Lombok är ön ”till höger om” Bali.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lombok
Bild från Wikipedia, Lombok vid röda pilen.
Indonesia_provinces_english_LOMBOK
Inte mycket att orda om resan dit, nattflyg 01.35 från Shanghai, nedslag i Kuala Lumpur och byte av flyg. Så hade vi kollat det där med tidszoner tyckte vi, jo, och övertygade oss själva om att vi nu var en timme före Kina-tid. Så vi hade gott om tid för bytet, åt frukost på Burger King i godan ro, skulle strutta runt lite och kolla bara i väntan på nästa flyg. Bara kika var gaten ligger. Hm. ”Gate Open” står det på tavlan? Men det är ju 1,5 timme kvar, vi hinner kika lite på tidningar och böcker. Eller… varför är alla officiella klockor på flygplatsen samma som Kina-tid? Och hm, varför står det ”Gate Open”? Troligen för att det inte är någon tidsskillnad, och för att gaten är öppen, och det är dags för ombordstigning… hehe… lite snabbare steg genom flpl och ombord på planet, puh! Hade ju varit fantastiskt klantigt att drulla bort anslutningen trots att man inte var försenad… Nåväl, så länge man inte berättar för nån hur klantig man nästan varit så är ju det en välbevarad hemlis!

Landning på Lomboks internationella flpl. Upphämtade av en mysig chaffis, duktig på engelska och pratglad. Men han var dubbelvikt av skratt när vi hälsade, pga det namn vi var bokade i, så hade han antagit att det var en grupp koreaner på ingång. Lite snopet då att 3/4 var vanliga blekfisar!
Lom_1Lom_2Lom_4Lom_3Lom_5Välkomstpresent, vattenflaska, och bilen utrustad med vattencistern att fylla på från. Pga miljötänk, att inte slösa små engångsflaskor. Bra där! Vi hade ju med egna flaskor, men det kändes ju ändå lovande. Med facit i hand… återkommer.
Lom_6Hämta ut pengar, äta lunch stod på agendan innan vi skulle släppas av på resorten där vi skulle ha en första natt innan 4 dagar vandring till Mount Rinjani, en vulkantopp på 3726 möh.
Pengar med lite fler nollor än vanligt. Ta bort 3 nollor, dela med 2, så får du ungefär svenska eller kinesiska.
Lom_7På gatan utanför restaurangen fanns soprummet och get-matar-stationen kombinerat.
Lom_8Lom_00God mat, dock lite kluddigt och ovant att äta utan bestick.
Lom_10Lom_9Lom_000Alltid spännande att kika på vardagslivet på nya gator.
Lom_11Lom_0Lom_12Framme vid hotellet/resorten. Uj, så fint det var!
Lom_13Lom_14Lom_30Lom_15Kolla badrummet, dusch under bar himmel!Lom_16Strand och pool. Inte helt badvänligt i havet pga stora vågor, strömmar, och stenig botten, men såklart plaskade vi i där för att prova. Jättefint klart vatten.
Lom_17Lom_18Solnedgång, och ett indonesiskt öl.
Lom_19Lom_20Lom_21Om man inte har ”årets pryl” ”selfie-pinnen” till kameran, och dessutom har 2 kameror, blir selfie-bilderna lite… osynkroniserade!
(Vet inte hur vanligt det är hemma än, men nu när man turistar är det många som har sin vanliga kamera, mobil eller GoPro-kamera på en speciell stav, så man kan fota/filma sig själv.)
Lom_22Bali uppenbarade sig vid horisonten.
Lom_25Jättesöta men ack så snabba små ödlor lite här och var. Svåra att fota…
Lom_23Lom_24Lom_26Middagsbuffé på hotellet var enklast. Och gott. Och finfint att kunna sitta och titta på havet medan man mumsar.Lom_27Sen ompackning och gonatt inför morgonens avfärd mot vandringen. Slut på dag 1!

Etiketter:, ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

2 responses to “Lombok #1”

  1. listoplisto says :

    Badrummet! Å shit vad läckert!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: