Guangzhou #3

Dag 3. Planen att besöka även berg #2 i stan känns med facit från gårdagen inte så högprioriterat. Det är helt enkelt oftast mer ”park” än ”berg”, så som vi tänker oss. Mer tunnelbana och lite planlöst strosande istället! Ett rejält skyfall när vi steg av tunnelbanan, men efter 5-10 minuter lugnade det sig.

Toaletter för nödsituationer, tydligt utmärkt!
Och sen får man ju vara glad att ormbunkarna på baksidan av huset hemma i Partille inte har lika lång växtsäsong som plantorna har här..
gu_1gu_2Undrar om vattenkvaliteten i de här ”bubblorna” vi dricker, om det egentligen är så mycket mer än filtrerat och tappat på dunk. Varierar nog.gu_3Jag hade inte koll på riktningarna så istället för att gå rakt söderut och titta på gamla hutong-kvarter, gick vi rakt norrut och tittade på halvgamla vanliga bostadskvarter. Samma igen, lite vemodigt vackert på något sätt.
gu_4gu_5gu_6gu_7gu_8gu_10gu_9gu_12gu_11gu_13gu_14gu_15När vi till slut fick omgivningen att stämma med kartan trillade vi ut i ett textil- och kläddistrikt, med fokus på byxor i allmänhet och jeans i synnerhet.
gu_18Rejäla lass med textil!
gu_16gu_17Sen var det lite klent med orken i värmen, tunnelbanan tillbaka mot hotellet, för att plocka upp resväskorna och ta sig ut mot flyget. Dagen innan hade vi blivit ombokade till ett senare kvällsflyg, nu när vi åkte ut till flygplatsen i god tid blev vi ombokade till ett tidigare, så vi fick hasta genom incheckning och säkerhetskontroll till boardingen. För att sen få sitta drygt en timme och vänta inne i planet innan vi lyfte, så summerat kom vi tillbaka till Shanghai mer eller mindre exakt den tid som originalbiljetten visade, haha!

Etiketter:, , , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: