Piff och Puff

Idag är hela jag supertrött, tillåmed frisyren slokar…

Men bäst hittills idag, imorse när jag kom till jobbet, det brukar vara helt tomt i landskapet förutom städpersonalen och vi hojtar Ni Hao och vinkar, det är morgonrutinen. På min våning några jättegulliga tjejer/tanter, två av dem som försöker prata med mig på kinesiska, men nej, jag förstår ju inte. Då försöker de förklara igen, och plötsligt är de lika söta som Piff&Puff på julafton, de pratar i munnen på varandra och är jätteivriga. Men nej, attans, jag fattar ju ändå inte. Och de kan inte engelska. (Eller svenska.) Men imorse, när jag kom! Då ställer sig den Puff-iga tjejen, högtidligt, och säger: "Good Morning! How are you?"

Så gulligt, hon hade tagit reda på hur man säger, och tränat! För min skull! Wow!
Jo, jag kan ju säga Zhao, Ni hao, och Ni hao ma, men jag kan ju inte fortsätta därifrån… Nu är det min tur att lära mig en fras till imorgon bitti!

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

2 responses to “Piff och Puff”

  1. Helen says :

    Så fint att mina ögon tåras! Jag förstår att de vill prata med dig! Du ser dem! Och jag längtar efter dig!! Kram!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: