Singapore i skyltar

Jo, vi gjorde ju en korthelg i Singapore förra helgen! Det är inte nästgårds utan tar 5,5 timme att flyga till från Shanghai, och med lite vanliga kinesiska flygförseningar så var vi inte framme förrän sent på natten, och det hann till och med bli lördag innan vi checkade in på hotellet.
Nu när jag tittar på bilderna efteråt, så tror jag inte att jag nånsin har tagit så dåliga bilder. Motljus, suddiga, okomponerade, … näe, vad dåliga!
Vi gjorde:
– McRitchie naturreservat, en lång och skön promenad på 11 km i regnskog och kuperad terräng, svettigt! ”Treetop walk” var en hängbro i trädtoppshöjd, såklart. Enkelriktad sträcka! Roliga apor, stora ödlor och monster-myror!
– Little India, en stadsdel med huvudsakligen indisk inriktning (nähä???), butiker, restauranger, … och här var det senare på söndagen ett av Singapores sällsynta oroligheter, tur att vi slapp det! Vi var där på lördagen och åt en god lunch för 2 för ca 45 kronor, mums!
– Shopping av en ny mobiltelefon, skönt att slippa de blockeringar som Kina-köpta lurar har.
– Hotell Raffles, det klassiska hotellet, där vi som verkliga turister såklart drack en Singapore Sling.
– Middag på en restauranggata med all världens mat, dock valde vi i vårt sällskap att äta på en kina-restaurang…
– En öl på en hallojig bargata.
– En guidad tur på Asian Civilization Museum.
– Nyttja den snabba, enkla och smidiga tunnelbanan.
– Komma till flygplatsen i god till till 16.35-planet, för att finna att det redan är skjutet till 19.35, drälla runt på flygplatsen i ganska många timmar.

Så, vad visa? Singapore har väldigt god ordning och lagar och regler verkar efterföljas, inte för inte som staden kalls ”Fine City”, som ni fattar, en ordvits mellan ”bra” och ”böter”… gott om skyltar som visar ditt och datt! Så, Singapore visas här i tema skyltar!

s00Vänstertrafik!s2s3Blågula slingan moturs från kl 6, sen den blå öglan och tillbaka på den ensamma gula markeringen.s4Inte skylta, men väl skyla?s8s9s10s11s60s14s17Svettigt!
s19s20s18s23s32s33s34s38s40s51s53Observera fimpen nedanför förbudsskylten!s46s65Vänlig tunnelbana, köa snällt och erbjuda sittplats till de som behöver den uppmanas.s50

Etiketter:, , , , , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

2 responses to “Singapore i skyltar”

  1. carlssonkarlssonkarlsson says :

    Häftigt! Och som vanligt lägger du märke till mycket som inte alla skulle se! Du är skärpt, syrran! Pussåkram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: