Ryck och slit-rea

Började dagen med att jag skulle på en hälsokontroll, och åkte till det sjukhus som jag trodde att jag skulle till. Men det skulle jag inte ha trott, för jag skulle till ett annat. Så, skynda skynda med taxi, hur man nu skyndar sig en lördag bland 23 miljoner andra. Klarade mig dock med 2 minuters försenad ankomst och första stället hade förvarnat det andra, så jag var förlåten!
Minus 3 kg från den vikt jag haft i några år och ett normalt blodtryck, så kanske 5:2, lite mer motion och en mindre intensiv period på jobbet var det som behövdes?

Sen var det dags för uppdrag nr 2, till banken och försöka föra ut pengar till Sverige. Alla bankkontor kan inte göra detta på helgerna, men med kollege-guidning fick vi klurat ut ett av de ställen som kan det. Men såklart saknades nåt papper för A, eller det kanske inte gjorde det, lika bra att bara backa och säga att man kollar upp och återkommer. Jag lyckades dock bättre, så nu vet vi åtminstone att det går. Gött!

En fika på promenadvägen hem, och dimp ner i soffan. Men, så kom ett tips från en kollega om en provkollektionsutförsäljning av norska friluftskläder, A reste sig på en gång ur soffan och gissade att processen inte gick att stoppa… smart!
En lagom liten promenad bort bara, men sen… började kaoset. Tänk en vanlig ryck och slit-rea hemma, alla lådor med kläder är upp-och-nervända, folk roffar och ställer sig sen i nåt hörn och hissar eller dissar sina fynd. Inga problem för mig, jag kan glida runt som en rea-gam och leta fynd bland de ratade grejorna utan stress, men sen… kassa-kön var inte helt rolig, med ”markörer” som stod och höll plats åt skrikande tanter som skulle göra fler fynd. Ni vet när man står sist i kön, man kommer inte framåt, men konstigt nog kommer ingen bakom heller… Nästan så att man gissar att en del köpte kläder för att sälja vidare i egna små butiker, och det var ju faktiskt bra priser. Underkläder 15 kr styck, merinoullunderställ 70 kr/del. Trevligt! Dock några decibels överdos.
Rea

Etiketter:, , , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

2 responses to “Ryck och slit-rea”

  1. maria says :

    hejja dig!
    imponerande viljestyrka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: