Nepal dag 3

Flyg Kathmandu – Pokhara, minibuss till Nayapul.
Nayapul via Bhiretanti till Ghandruk.
Vandringsdag 1, 1070 – 1940 m.ö.h, ca 4 timmar.

Shekhar packar in oss i bussen till flyget kl 06.30. Flyget, som enligt tavlan är i tid, vilket bara betydde en halvtimme senare än tidtabellen. Bojjsen sysselsätter sig med vykortsskrivande. Litet plan, flygvärdinnan serverade hårda karameller, bomull att stoppa i öronen och pulverkaffe. Enkelt och effektivt!
b1b2b3b4Ankomst i Pokhara. Gnnf, min väska är såklart underst…b5b6b7Pokhara alltså! Guide Lama möter upp och vi börjar bekanta oss med varandra. Den där frukosten vi inte hann äta på hotellet innan vi skulle åka, kanske… kan vi hitta nåt att äta? Jodå, snart, vi tar det på vägen!b8Den slingriga vägen. Minibuss till Nayapul och startpunkten. Våra bärare lastar på sig, känns lite dumt att bara ha en liten ryggsäck själv. Genom Nayapul, över bron över floden Modi Khola. Frukost! Eller lunch, kl 13 ungefär. Magkurr!
b9s46b10b12b13s44b14En traktor. Marigt läge.s45Här börjar Annapurna Conservation Area.b15Efter bron över floden, måttligt uppför i början, men sen började det bli brant i trapporna. Och kring volleybollplanen.
b19b18b17b20
bb21b22Vacker utsikt om man vänder sig om!b23Natt i Ghandruk på lokalt “teahouse”. Min första Dal Bhaat, linsgryta med grönsaker i en curry, men inte den sista. Mums!!!
Typ http://www.tasteline.com/Recept/annapurna_dal_bhaat
b24

Etiketter:, , , , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: