Klimatkompensering

Många kineser är finurliga på att skydda sig mot vädrets makter. Idag regnar det, så cyklister och mopedister i regnbågens alla regnponchofärger. Annars är det mycket vanligt att ha jacka bak och fram när man åker moppe, mot fartvinden. Och ”rattmuff” på moppestyret, lurv-fodrade handskar över handtagen, snarlika poogies som man kan ha när man paddlar. Fodrade smalbens- och knävärmare typ små hockeymålisbenskydd, också för moppe. Men just nu är det ju inte direkt kallt. Så nu är det solskydd i form av paraplyer, stora hattar eller huvor, lösärmar. Eller att helt enkelt bara ventilera mer, och låta huden sköta en av sina uppgifter, att svalka. Det gör man, inte kvinna, gärna genom att kavla upp tröjan över magen. Då har vi plötsligt vad vi skojar om, en mag-kines. Eller rulla upp ena byxbenet bara, en smalbens-kines. Kvinns gör inte såhär, men å andra sidan har många små nätta klänningar, svalkande och piffigt i ett!

GjeHe har snarlika spaningar:
http://shanghaiad.wordpress.com/2013/08/18/han-hon-och-magkineser/

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: