Toppen i Hong Kong

Oj, var inte det skönt och välbehövligt, att komma ifrån den nya vardagen lite! Konstigt nog var Hong Kong luftigt, skönt, och ganska lugnt! Här bor ju bara typ 7 miljoner.
I förmiddags drumlade vi ut lite oplanerat och köpte frukost på ett tyskt bageri, tog med oss den och gick ner och satte oss vid strandpromenaden på norra delen av Hong Kong-ön, tittade över mot halvön Kowloon. Vatten som inte var smutsigt och skräpigt, och som faktiskt luktade hav! Fortsatt promenad längs vattnet en bit, sen bar det av uppåt. Hong Kong är väldigt kuperat, och mitt i stan ligger en topp som heter Victoria’s Peak. Dit går en kabeldriven lift/vagn som tar 8 minuter upp, men vi passade på att använda benen. Tog väl ca 1,5 timme, ganska brant bitvis. Uppe på toppen av liften: ett köpcenter. Suck. Inte riktigt förberedda på det, efter att ha knallat sig lagom svettiga.

Men det fanns även en rundvandringstur på en timme till, så man kunde kolla utsikten ytterligare. Skönt, verkligen! Få sträcka på benen, och utan alltför mycket trängsel.
Märkligt många hundar på promenad? Många av dem i löjliga hundkläder också, det har kineserna verkligen pippi på i största allmänhet. Som små dockor som ska kläs på konstiga tröjor, tomtedräkter, drakdräkt, … Hm. Tillbaka efter rundan, hittade vi förklaringen. Det var ett ”fota din hund till familjealbumet”-evenemang på köpcentrat… Sen köade vi för liften ner, hem till hotellet och vilade en stund, en bit mat. En bra dag.

Imorgon julafton! Och födelsedag för broder T!

Några bilder från vandring på Hong Kong-ön:23decVictoriapeak23decVictoriapeak223decVictoriapeak423decVictoriapeak323decjulankan

Etiketter:,

Om carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

2 svar till “Toppen i Hong Kong”

  1. Helen säger :

    Låter som att ni har det bra! Här laddar vi för tomten!! Hoho!
    Hårdaste kramarna till er!! Alla hälsar så gott!
    Kram!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: