Köttfärs-charader

Lång dag till fots!
Upp, ut och iväg lite efter 9 imorse. Närområdes-spaning för att lära sig hitta till den restaurang med ”anpassad kina-mat” som alltid får så fina omdömen och kollegerna talar väl om. Japp, ca 2 kvarter bort, vad bra!

Sen var det vidare vandring med MediaMarkt som mål, den router vi köpte igår var av en modell som inte gick att hitta engelsk (eller svensk) installationsguide till på nätet. Väl på plats tog det ca 20 minuter efter vi hade köat i 10, att få retur och möjlighet att köpa en annan modell. Trots att det var öppet köp, verkade de ovana att hantera sånt?

Nåväl, den router vi spanat in istället och som enligt lagersaldot på nätet skulle finnas, fanns inte. Hittade ett annat ok alternativ, förundrades över det vanliga sättet att svara för en expedit som inte vet: chansa på ja eller nej, vilken av de två med samma beteckning som är den nya eller den gamla modellen. Suck.

Sen lunch på ett ställe vi åt middag på som nya i stan för några veckor sen, lugnt och skönt och gott.
Vidare till kvarteren med konst och hantverk, A:s tålamod stort vad gäller M:s iver över butiker med små gulliga figurer i plast… sen t-bana en bit, ojhoppsan, här hamnade vi mitt i Kina och textilkvarteren! Superfascinerande med all småskalig kommers, och mitt i allt, är du beredd InCa: en lime-gulgrön Saab 9-3 cab!

Vidare vandring till nåt område som såg intressant ut längs floden, visade sig vara det som kallas Cool Docks och är ett känt restaurangområde modell finare. Så träffade vi även jultomten, för det var ”Visit Finland”-kampanjdag där. Inte helt säker på at jag ville prata med honom om prognoserna för julklappar, så vi knallade vidare. En lång runda längs flodstrandpromenaden The Bund, lite färre folk än på nationaldagen idag, puh.

Tunnelbana hemåt, och ett stopp på mataffären. Planen var en hederlig svenne-lasagne a la Partille, men… vilken är nötfärsen av de färska köttgrejorna? Charkkillen förstod till slut ett ”moooooo” och två horn i pannan, japp, sån färs ville vi ha! Hans kvinnliga kollega fortsatta göra ”moooo” och horn och fnissa medan vi rullade vidare med kundkorgen…

Jodå, svenne-lasagne a la Partille med medflyttad muskot, mmmmm! De fina krossade tomaterna från Mutti hittade vi igår när vi storhandlade. Parmesanost också, via favoritrivjärnet hemifrån. (Visst håller ni med om att det är bra, MaLa och BiSch?) Nu blir det matlådor till A också, vad bra! För egen del föredrar jag ju god mat, men oftast kan jag väl pilla i mig även om det inte smakar så gott, bara jag blir mätt. Så än så länge funkar gratismaten på jobbet. Utom fiskarna som stirrar på en från tallriken…

Etiketter:, ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

2 responses to “Köttfärs-charader”

  1. Eva says :

    Rusar ut till InCa i trädgården å berättar… Han svarar -ooooooo!!!!. Jag tror ni gjorde hans dag ännu soligare.

    • carlssonkarlsson says :

      Sen om han hade sett i vilka kvarter den sta lilla Saaben fick ka, det blir ofta kontraster hr mellan nytt och gammalt, rikt och fattigt, rent och smutsigt, etc. Men totalt har vi nog sett 10-15 Saabar hr! Ingen lika gulgrn och kaxig dock. En rd cabbe, annars mest silver och svart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: