Looser cruiser på äventyr

Vi har ju inte fått vår Volvo S40 ännu, vi har kvar den Buick minibuss som det finns mängder av i SH, och som alla på företaget får ”i väntan på beställningen av Volvon”. De tuffa kollegerna som kommit vidare till den egna bilen, kallar Buicken för ”Looser cruiser”…
Jaja, men idag var det bra med många sittplatser! Äventyrsresa planerad med 4 killgubbar från jobbet + oss 2, fast en killgubbe föll bort pga lömsk mage. Typ kinamatsmage. (Inga mer detaljer tror jag behövs/önskas.) Ca 20 mil från SH (ca 3 timmars bilfärd) har det platta flod-delta-landskapet bytts mot böljande bambuskogar och teodlingar. Kul! Orten vi åkte till heter Moganshan, FL hade vandrat där förut och hade med hjälp av GPS-log och Google Earth klurat ut en bra vandringsrunda för en dagstur. Kartor är inget som är enkelt att få tag på, särskilt inte för friluftsliv. Det finns nog helt enkelt inte. Riktigt annorlunda att se bambuskog, idag var det lagom varmt men fuktigt, mycket och lummig undervegetation, i början en del myggor också. Första delen var 450 höjdmeter på jag vet inte riktigt vilken sträcka egentligen, men rejält brant var det, och utan stig för vi hade ju en egen plan… Svettigt! Ackompanjerade av syrsor, kände man sig nästan som i nån film från Vietnamkriget. Lite pyssel att hitta starten på den tänkta vandringen, men det var å andra sidan enkelt om man jämför med att hitta till dit vi hade tänkt sluta, och där vår chaufför skulle hämta upp oss… Tipsen vi fick av den hyfsat engelsktalande servitören på en av ”gästhusen” i byn, angående i vilken riktning vi skulle gå för att komma dit vi trodde att vi beskrev, var inte helt pålitliga. Deras engelska är ofta inte så bra, och vår kinesiska är tyvärr ännu sämre. Nåväl! Vi hade turen att bli upp-plockade av en engelsktalande tjej från gästhuset vi åt på, och nerkörda till en annan by i en minibuss. Plus att hon hjälpte oss att ringa vår kinesiske chaufför och ge honom nya order var vi skulle hämtas… Puh! Hade inte hennes minibuss kommit, hade vi nog haft svårt att hinna till jobbet imorgon bitti, eller ens gissa var vi hade hamnat… Hursom, inga sura miner, tyvärr lite disigt för att ha riktigt bra utsikt från höjderna och ner mot dalarna, men verkligen kul att se landskapet och få röra på sig en heldag!

Summerat: ingen vanlig söndag!
http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Mogan

Etiketter:, , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

6 responses to “Looser cruiser på äventyr”

 1. Yvve says :

  Hej! Vad kul att du börjat blogga Moncan! Du fattas här ”hemma” i Gamlestan men saknade blir inte lika stor när jag kan läsa vad som händer och fötter med er. Jag vill också vandra med er i en bambuskog i fjärran östern, Även om det är svårare att gå vilse på Kinnekulleleden! Puss o kram!!

 2. Peacerich says :

  Coolers med upptäcksfärder utanför stadsgränsen! Inga problem att traska runt sådär alltså? Får/kan man gå vart man vill eller finns det vissa områden man måste hålla sig borta från?

  • carlssonkarlsson says :

   Helt enkelt är det nog inte, gissar att man måste hålla sig i naturreservat och parker, allemansrätt är nog inte grejen här. Men absolut ett område att undersöka hur det ligger till med, såna saker. Vi åkte på nåt vis in i området via en ovanlig väg, för när vi skulle ut kom vi till en vaktkur med bom och allt. Och vi hade läst att det kostade 80 RMB/dag att vara i området. Jag fattade nog inte riktigt hur detta gick till.

 3. Ingemar says :

  Men skulle ni inte framleds transporteras runt i en Volvo S80 L svart?! Är lite intresserad av hur skyltning och information sker i naturområden och parker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: