Nysvensk i Göteborg

Fler som reagerar likadant, elände under semestern med många besökare till Göteborg och så funkar det dåligt med parkeringsplatserna.
P-automater
Vi stötte på problemet när vi andra dagen i stan skulle parkera på sjukhuset, inte hade några svenska mynt och det kostade hyfsat mycket per timme, men p-automaten inte tog kreditkort, bara några udda bensinkort. Suck! Fick hastigt ladda ner en app kopplad till kreditkort och hoppas att man fattat hur den funkar, så man inte får p-böter fast man trott att man gjort rätt, eller att telefonen skulle råka koppla ner eller nåt. Sen skulle vi parkera inne i centrum för hotellnatten vi hade där, frågade en förbipasserande P-vakt hur P-appen verkligen funkar, men han bara svarade undvikande att han inte visste… eller hur, va? P-vakten vet inte hur P-appen för smartphones funkar, hur ska han då veta vilka bilar han ska böta eller vilka som är betalda på rätt sätt? Grr. Han kanske var van att folk mest skäller på honom, ville inte ha någon kontakt. Inte heller visste hotellreceptionen hur det funkar med parkeringarna i samma kvarter. Ibland skäms man för hur delar av Sverige måste vara krångliga för turister, särskilt från andra länder…

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

4 responses to “Nysvensk i Göteborg”

 1. Eva says :

  Då måste jag ändå lägga in en liten kommentar om Göteborgs stads P-app: Den är sååå bra! Ok, som alla appar har den givetvis förbättringspotential, men själva idén och grundfunktionen är superduperjättebra. Man startar parkeringen med appen när man går från bilen och stänger av den när man kommer tillbaka. Inget köande vid automaten, inget krångel med mynt eller långsamma kort, ingen tid att passa, ingen oro för att man la på för lite eller ånger för att man la på alldeles för mycket på den dyyyra parkeringen. VI har kopplat appen till Volvo-kortet och så kommer all parkering på räkningen tillsammans med bensinen. Funkar jättebra, har använt appen (först den gamla, nu den nya) länge nu och inte fått en enda p-bot. Har dock full förståelse för att man som turist eller tillfällig besökare inte vill krångla med att registrera sig för en app.

  ”Easy” parkings app är jag däremot inte alls lika imponerad av. Dessutom blir det alltid dyrare att parkera med den än att lägga på pengar på automaten eftersom Easy tar extra betalt för att man använder deras app. *morr*

  • carlssonkarlsson says :

   Jo, nu har jag ju parkerat 5 gånger med appen, funkat bra, men… alltid lite nervös att telefonen av nån anledning ska koppla ner och så står man där med en sur P-bot… Typ sån stress som man får hos Västtrafik att man försökt betala biljett enligt bästa förmåga men inte är heeelt säker på att det verkligen funkat, och så blir det kontroll…

   • Eva says :

    Du bara startar och stoppar parkeringen med appen, resten sköts av Göteborg Stads Parkerings dator. Häromdagen startade maken parkeringen med sin jobbmobil som sedan tvärdog, men när det var dags att åka hem kunde han stoppa parkeringen med appen i sin privata mobil, det gick alldeles utmärkt det också. Tror till och med att det går att stoppa genom att logga in på dinparkering.se om det skulle krångla. Eller ringa Kundtjänst.
    Jag har som sagt använt appen länge och vid minst ett tillfälle när det var en parkeringsvakt som gick runt och kollade bilarna, så nog funkar det. Dessutom kan du gå in på dina sidor och kolla exakt när och var du parkerat och hur mycket du betalat om du känner dig osäker. Funkar säkert alldeles utmärkt som bevis om du skulle åka på en p-bot trots betalning. Kruxet är väl bara att komma ihåg att starta (och stoppa) appen. Och se till att betala för rätt bil om man har registrerat flera bilar i appen…
    Hälsningar från hon som fick en svindyr p-bot efter att ha stått 7 minuter för länge på Grönsakstorget en gång. Kom precis lagom för att se p-vakten snäppa fast boten på vindrutan. Varken det faktum att jag redan betalat 60 kr i p-avgift eller att anledningen till att jag kom 7 min för sent var en kissnödig 4-åring var tillräckligt för att han skulle riva boten. 😦
    För övrigt håller jag med om Västtrafik. Där skulle jag kunna skriva en låååång harang men väljer att hålla igen denna gång…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: