Såhär är det

Så många vänner jag har som har lärt mig en massa bra saker! AlJo har lärt mig säga ”såhär är det”.

Så, såhär är det.

Vi är i Bangkok sen i söndags för en dryg vecka sedan.
För ungefär 2 veckor sen gick A till ett sjukhus i SH och kollade vad det är som bråkat i magen en längre tid. Inget direkt svar, men en ny undersökning planerades och gjordes.
En tumör i ändtarmen.
För att göra en lång historia kortare, och nu med första delen av facit i hand. Försäkringsbolaget valde Bangkok för vård, och en titthålsoperation för att ta ut tumören gjordes i måndags för en vecka sedan. Tumören är sedan dess undersökt, och det finns ingen spridning i kroppen. Inget behov av kompletterande behandlling. Skönt.
A har såklart haft ont efter operationen, och diverse slangar in i kroppen, men dag för dag har allt sånt kunnat minskas.

Igår blev A utskriven från sjukhuset och återhämtar sig steg för steg, på ett hotell. De fem hålen på magen efter ingreppet är små och fina och under vattentäta plåster, så det går till och med att duscha. Magen börjar komma igång efter lång tid med väldigt lite mat, fasta inför undersökningar och operation, och dropp. Men det är en spinkig liten gubbe nu, verkligen.
På torsdag ny undersökning på sjukhuset, på fredag flyger vi tillbaka till Shanghai för att påbörja det sista inför hemflytten till Sverige, 28 juni som planerat.

Sjukhuset och personalen har varit fantastiskt bra. Tveklöst hade även sjukhuset i Shanghai kunnat göra ingreppet, men, det har nog varit skönt på många sätt att vara här i Bangkok. Det är lugnare. Folk är vänligare. På sjukhuset har personalen haft gott om tid att hjälpa. Känns bra även för mig som anhörig, jag har också kunnat vara lugnare och tryggare.
SOS International och If Försäkring jobbar i bakgrunden på likaså fantastiska sätt, och kommunicerar det som behövs allteftersom.
Vi är mycket tacksamma för den snabba och profesionella hjälp vi fått på så många sätt!

En dag i taget, det här fixar vi!

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

6 responses to “Såhär är det”

 1. Yvve says :

  Största kramen till er båda!

 2. Helen says :

  Absolut. Ni fixar det!
  Och tänk att ni snart kommer hem. Det känns extra fint i ett lillasyster-hjärta! Kram!!

 3. Kicki says :

  Usch och fy. Tänker på er. Stor kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: