Pås-sjuka

I Kina är man oftast räddare för nya hus än för gamla mögliga. Vilket har till följd att i stort sett ingen lokalanställd egentligen vill flytta till det nya flaggskeppskontoret… man vill vara säker på att alla byggmaterial och färg och mattor och sånt verkligen har vädrat ur alla eventuellt farliga gaser.
Vad är då lösningen? Tvångsförflyttning? Njae, det går inte riktigt, men… pås-tricket! Där det är nyrenoverat ser man ofta påsar med typ aktivt kol eller vad det nu kan vara, som ska sluka onyttiga ämnen. Men innan dess… måste man nästan vädra påsarna först? Stora påsar, typ 10×15 cm!
Paasar

Etiketter:, ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

2 responses to “Pås-sjuka”

  1. Eva says :

    Fina påsar! Funkar de utomhus också? 😉

    • carlssonkarlsson says :

      Haha! Sen i fredags var det stormöte, och förklaringar om nya byggnaderna, och vilka avancerade luftfilter det finns, och att man INTE ska öppna fönstren… men det vore ju kanske ett sätt att rena Shanghai-luften, lite i taget? Nej, efter att kollegerna börjar tro på att byggnaderna är OK, nu är det kontorsmöblerna de oroar sig för. Svårt att förstå/inse denna misstro som många känner, och kanske till viss del befogat på grund av fusk och korruption, och skräckhistorier om vad som hänt. Typ våra historier om BT Kemi, asbest, SJ-medarbetare med leukemi, att Mölndalsån hade samma färg som Papyrus produktions den dagen, etc, men det mesta av våra såna katastrofer ligger ju ganska långt bakåt i tiden. Här händer det ännu, och igen och igen. Fruktansvärda effekter ibland, typ denna: http://shanghaiist.com/2014/11/08/guangxi_villagers_afflicted_with_we.php

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: