Nanjing

Vi tar en kort och välbehövlig paus från helgvardagen i SH, byter till Nanjing. Bara 1,5 timme bort med snabbtåget, så om man åker tidig lördagmorgon och tar en övernattning så har man 2 dagar att gå på nya gator, och se sig om. Mer kuperat än SH, tidigare kinesisk huvudstad med fler historiska sevärdheter, också välkommet!

image

Rolig detalj från kartan… ”Tomb of Three Martyrs (Xiang Ying and the other two)”… Som vanligt, ingen kommer ihåg en tvåa… Få kommer ihåg vem som var tredje austronauten på första månfärden… eller de andra två martyrerna! Haha!

image

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: