Ping Pong

Besök! Chaufför Min Hua tog en sväng till flygplatsen igår, och kom hem med FreTi och Me som ska midsomra i Shanghai. Eftersom varje utlänning på besök i landet måste registreras på polisstationen med uppgifter om var de uppehåller sig, så skulle jag helt enkelt registrera dem. (Bor man på hotell eller hemma hos någon i hus eller lägenhet med ”hotellreception” tar de hand om detta, så de flesta märker aldrig ens att det sker?) Nåväl, registrering, jag hade tur och det var en ganska snabb och effektiv tjej bakom disken, när jag väl fick hennes uppmärksamhet och hon och kollegan slutade ägna sig åt underhållning via en mobil. Sen kom det en polis till strosande, tiddelipommade runt liksom, och så frågade han min polis något. Gissningsvis från vilket land dessa pass var, eftersom hon svarade ”Ruidien” vilket betyder Sverige. Han tog det ena passet mycket försiktigt, tittade, grubblade, tittade på mig, tittade i passet. Då sa jag:
– Ping pong?
Han tittade förbryllat på mig.
– Ping pong, och så härmade jag en snygg backhand.
– Aaaaah, Wal-de-ner, sa han, och sken upp!

Den förste utlänningen någonsin på ett kinesiskt frimärke. Enormt häftigt!Pingis2

Etiketter:,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

2 responses to “Ping Pong”

  1. Helen says :

    Ping-pong och tiddelipom på dig! Trevlig midsommar! Pussåkram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: