Breaking The Law

Lika bra att logga saker som kommande arbetsgivare kan vara intresserade av, typ om jag skulle bli minister eller nåt. Plus och minus med mig:
+ Betalar TV-licens hemma i Sverige
– Har blivit av med körkortet i 3 månader pga fortkörning över Älvsborgsbron
– Straffad i Kina

Stopp! Straffad i Kina? Det låter ju inte så trevligt?
Nej, det var rätt, men lite orättvist att en enda person fick böter i den trafik som är här… Var ute på cykeln i söndags, skulle svänga vänster i en T-korsning med trafikljus. Valde att hänga på bilarna som svängde vänster, genom att ligga längst till höger i bilsvängfilen. Men, cyklar skulle köra rakt fram enbart, och det var rött för cyklar.
Just denna dag stod det en polis i korsningen, som dessutom kunde engelska, och han stoppade mig myndigt och förklarade att jag hade kört mot rött. Ja, såklart har han ju rätt, cyklarna fick tydligen bara köra rakt, inte för att jag förstår hur man sen ska kunna komma till vänster längs den cykelbanan, och det var ju dessutom tryggt rött för bilarna som kom från höger så det fanns ju ingen korsande trafik.
”Stopp, stanna! Pratar du kinesiska? Nähäpp. Det är rött för cyklar, du får böter! Vad heter du? Skriv på här!”
Sen hade han en smidig bärbar böteslappsutskrivare, medan jag fick min bot körde ett antal cyklar och moppar mot rött runt oss utan att bli stoppade, och sen, som toppen på allt, när jag kom fram dit jag skulle, var det 5 kr i cykelparkeringsavgift, men jag var den enda P-vakten försökte driva in betalning från… trots en massa andra cyklar och moppar. Jag vägrade och flyttade cykeln 75 meter på samma trottoarparkering, där kostade det inget.
Jag hatar orättvisor!
BotenMin bot. 20 RMB, ungeför lika många SEK.
Rätt, men orättvist… haha!
http://youtu.be/L397TWLwrUU

Etiketter:, , ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

12 responses to “Breaking The Law”

 1. Mikael says :

  Och jag som trodde du var den skötsamma av oss kusiner hihihi. Hoppas ni har det bra.

 2. Helen says :

  Haha! Tänkte att jag skulle skriva nåt kul, men det skötte ju kusin Micke om!! Puss på dig, snyrran. Din buse!!

 3. Eva says :

  Äsch, du skulle bara svarat på svenska, skakat på huvudet och inte fattat ett ord av vad farbror polisen sa. Lätt som en plätt! 😛 Men fin stämpel det var på böteslappen i alla fall.

  • carlssonkarlsson says :

   Stämplar är grejen, absolut! Nej, polisen hade ju rätt, så jag ville egentligen inte smita eller argumentera. Skulle bara önska att de tog tag i fler trafiksituationer och var lite mer konsekventa…

 4. ghelgar says :

  Oops går det att få böter för trafikförseelser, då får vi nog anse att jag hade mer tur än du. Jag kan inte komma på någon trafikregel jag inte bröt mot med min cykel…

 5. carlssonkarlsson says :

  Nä precis… Kinesiska nyårspresenter och trafiksituationer kanske sponsrades till viss del ur din kassa, annars tänkte bara att jag nog hört att de faktiskt har typ 3 ggr den lönen du nämner. Eller 4 var det nog. Fortfarande kanske nåååågot mindre än du och jag, men inte så illa som 13 filbyten bara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: