Historia

Var ute och joggade en tur på morgonen, ska iväg med jobbet på teambuilding som planeringsmässigt innebar sovmorgon jämfört med en vanlig vardag. Mötte en massa skolbarn på väg till skolan i kvarteret mittemot, alla har skoltröja och en röd scarf runt halsen, ser fina ut. Och så står det lärare vid skolgrinden och tar emot, alla barnen stannar upp och gör en honnörsliknande hälsning innan de går in på skolgården.

Men, här är ett avsnitt av landets historia som knappt någon som inte själv var med för 25 år sedan vet något om, eller kommer att få veta något om, på ett bra tag, troligen. Ville inte skriva något på årsdagen i onsdags, ämnet är mycket känsligt på kinesiskt internet i alla fall. Inte många av kollegerna, som är typ 25-35 år, vet eller bryr sig något särskilt.
http://inbeijing.se/bulletin/2011/06/04/arsdag-massakern-vid-himmelska-fridens-torg/

Etiketter:,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: