Tokyo

Igår, buss till Nagano, sen snabbtåget Shinkansen till Tokyo. Låg, myllrig, mysig bebyggelse innan man kommer in i Tokyo.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Shinkansen
Tok0800 m från Tokyo Station till hotellet, det är ju inte så långt tänkte de två som hade ett skidfodral med 2 par skidor, och 2 stora trunkar. Jo, eftersom vi inte flög, var det lite längre än 800 m fågelvägen. Men till slut! Ett bra basic hotell.
Tok1Rummet typ som en kupé, men fullt tillräckligt.
Tok19Utsikt, javisst, huset mittemot som är ca 3 m bort syns mycket tydligt! (Och ja, jag syns i spegelbilden i fönstret!)
Tok20Sen installerade vi oss en liten stund, innan vi tog en promenad för att kolla var fiskmarknaden ligger. Ca 25 snabba promenadminuter bort, om man inte släpar på 2 skidutrustningar! Bra, detta kan nog bli lördagsmorgonens utflykt. Vi kanske inte är på plats kl 04 för att få åskådarbiljetter till Tsukiji fiskauktion kl 05.20, men innan kl 08 ska det vara bra fart och fläkt där!
http://sv.wikipedia.org/wiki/Tsukijis_fiskmarknad
Tok2Nitad bro vid fiskmarknaden. Och många kajplatser.
Tok3Tok4Spaning i en bokhandel. Dock inga utländska titlar här, Observera att böckerna ligger åt andra hållet jämfört med våra! Olika läsordningar här och där.
Tok5Sen blev det inte så mycket mer än kvällspromenad tillbaka till hotellet, via en kopp varm choklad och lite kvällsgodis från en Seven Eleven.

Ny dag! Morgonpromenad. Ordning på rökandet ute, det finns speciella rökrutor och skärmtak där man får dra sina bloss. Därför extremt konstigt att det finns rökavdelningar på caféer och restauranger. På hotellets frukost-fik skiftar man dessutom rök- och rökfri-avdelningen på morgonen och under dagen, ungefär lika bra effekt som att ha en kissfri del av simbassängen. Urk.
Tok6Gott om varuautomater längs gatorna. Som hela tiden ses till och fylls på. Lite annan ordning än i en kinesisk varutransport!
Tok8Målet för förmiddagen: leta efter en stor friluftsbutik i 8 våningar, som vi läst om i en blogg. Enkelt, bara ta stadståget, kliva av på en viss station, och sen skulle man omedelbart se en viss skylt. 3 timmar senare hade vi inte sett Skylten, men många andra skyltar. Och lunchat på en restaurang som doftade gott grillat, men visade sig mest servera olika variationer av anrättningar av nöttunga. Och tack och lov, en kycklingrätt, och en fläskrätt. Puh! Tröst-tittat i en Muji-butik i sin rätta miljö. Stor! Och med mat och restaurang/café.
Tok9Tok12Tok10Vi höll just på att ge upp, men hittade då en friluftsbutik på 8:e våningen i ett varuhus. Närmre än så kanske vi inte klarar idag? Men den tog en dryg timme att inventera, kanske tur att det då inte var 7 våningar kvar?
Dagens kap: en ny mössa, till min nya dunjacka som en kollega ”köpt ut” till mig från Taobao, Kinas jätte-internetsajt där man kan köpa ALLT. Inte direkt samma färg på jackan i verkligheten som på bilden på nätet, men, äsch, ibland får man väl tänja på sitt mod för färgval.
Tok16Kvar att rapportera: en mekanisk reklam-krabba modell större. Några lyftkranar. Och en snyggt nitad bro vid Tokyo Station.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tokyo_Station
Tok13Tok7Tok14Och, det finns åtminstone en byggnad som har färre fönster än vårt hotell!
Tok18

Etiketter:

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: