Planering

Planering ja. Brist på planering, eller bara annorlunda? Tänk er att julafton är en onsdag, innan jul- och nyårsledighet, japp, ni vet precis hur mycket som ska hinnas med innan (av någon anledning som i sig förtjänar ett eget blogginlägg att utreda…), och att folk börjar ta några extra dagar ledigt innan. Definitivt skulle ju merparten vara lediga måndag-tisdag, om julafton är onsdag!

Så. Hur gör man här då, t ex inför det mycket viktiga kinesiska nyåret? Och kom ihåg att folk i stort sett bara har två perioder per år de kan ta längre ledigt, och resa hem till sina familjer på viktiga högtider, som är brukligt. Och att man normalt har kring 10-15 semesterdagar per år.
Jo. Torsdag-fredag plus kommande vecka är lediga. Då lägger man, med kort varsel, årsavslutningen inför nyåret på måndagen. Redan fredagen innan började folk i praktiken ta ut sina semester- eller sjukdagar med fejkanledningar, för att förlänga ledigheten, och hinna med resandet. Suck! Superosmart att ha årsavslutning och information denna dag. Typ hälften eller fler är redan lediga. Kan inte få i egen person ta emot de här så viktiga utmärkelserna för ”årets anställd”, ”årets uppfinning”, eller ta del av ny information som man normalt brukar rulla ut via stormöten som detta. Suck. Tålamooood!

Länk till hur det kan se ut på järnvägsstationer nu. Apropå resande. Puh!

Etiketter:, ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: