Harbin 5: Långrandigt

Söndag i Harbin. Planen var fria aktiviteter, men det visade sig att vi hade blivit ett sammansvetsat team och alla ville åka till tigerparken och kolla på de sibiriska tigrarna. Hm, jag är ju egentligen inte en vän av djurparker, men det var i alla fall stora ytor som de hade att röra sig på. Och detta är en del i ett projekt för att bevara de sibiriska tigrarna.

Tiger1Den som väntar…
Tiger2Något ojämna odds:
Tiger3Utom tävlan, levande höna fastknuten på pinne. Kolla blicken på den lurviga saken nere till vänster:
Tiger4Några solkatter:
Tiger5Och några som brottas:
Tiger6
Här är en lista på matpriserna. Lite förenklat, 1 RMB = 1 SEK:
Matpriser

Den riktigt långrandiga delen kom när vi checkat in på flygplatsen för hemresan, och den tidtabellsenligt sena hemkomsten visade sig bli ytterligare försenad. Men till slut var vi tillbaka i SH, och så blev det i alla fall några timmars sömn innan måndagmorgonens väckarklocka visade vägen till arbetet igen.
Ingen dum helg, men mer tack vare sällskapet än resmålet för min del!

Taggar:,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

4 responses to “Harbin 5: Långrandigt”

 1. Ingemar says :

  Tack globetrotter! Har haft mina aningar om denna vinterfestival och inte kan man bli annat än imponerad. Hörde ett reportage i SR prog. 1 att det var 10.000 militärer som hade kommenderats att bygga denna stad i is och snö. Sen kan man ju alltid diskutera den konstnärliga ambitionen. Vår ”lilla isfestival” bestod av 14 konstnärer från Sverige, Norge ;England och Bulgarien som lyckades med att locka 55.000 besökare till den annars tomma Stadsträdgården i två veckor under februari. Detta glädjer en man i min ställning!
  Åter till Jukkasjärvi Icehotel som jag besökte under veckan. Kallt -32 `C och tänka att man betalar uppemot 8000:-/natt för att bo i issviten. Nåja ett imponerande bygge och exportframgång inte minst med Icebar och alla tusentals isglas som finns världen över!

  Ice is nice!

  /Ingemar

 2. Maria says :

  Men vilka gosisar. Fina kort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: