Every dog gets it’s day

Torsdag, som vilken torsdag som helst. Och vad har vi imorgon då? Fredag, säger ni? Jo, kanske det, men det är även den internationella kvinnodagen. Senast jag kommer ihåg den firades, var när ”någon” i klassen på högskolan (hihi, du vet vem du är…) fick en extreeeemt snygg blus från Kapp-Ahls av en av de invandrade killarna, som nog trodde att svenska tjejer firar denna dag. Borde vi? Eller borde vi låta bli? Behövs en kvinnodag? Vet inte. Inte för mig.

Men, imorgon händer det saker på jobbet! Eller snarare, först händer det saker och sen händer det nog inget alls på jobbet, för en del.
Kl 11-12 är alla kvinnor välkomna till biblioteket för en sminkkurs, som hålls av en kinesiska som vunnit typ ”bästa filmsminkös” i anslutning till någon av de större internationella filmfestivalerna.
Sen, från kl 13, har alla kvinnor ledigt. LEDIGT! Fattar ni?
Jag måste göra ett snabbt könsbyte för att kunna fortsätta min arbetsdag, har möten med Sverige på eftermiddagen, ända fram till kl17:30… eller så är jag väl redan tillräckligt okvinnlig för att stanna kvar, det löser sig nog…
Svårt det här med jämlikhet!

Jahapp, varje tjej har vår dag imorgon, och ”every dog gets it’s day” (hm, ibland vet jag inte om jag tänker på svenska eller engelska), liiite långsökt men jag hittade en otroligt fnissig bild på nätet häromdagen, från en av Umeås roligaste, Niklas Eriksson.
”Varför det är bra att hundar inte kan prata #1”:
hund

Etiketter:, ,

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

15 responses to “Every dog gets it’s day”

 1. Helen says :

  Men jag tror jag döööör så roligt!! Hohoho!! Jag skrattar nästan ut en spik!
  Kram på dig, bästa storasyster!

 2. Marica says :

  Håller med Helen även om jag, lyckligt lottad, inte har några spikar (än). Storgarv från VABande soffan!!
  Men i morgon tar P VABen i fin kvinnoanda/jämlikhet.
  Från en som läst men inte kommenterat på länge. Det är ett nöje att läsa din blogg 🙂 !

  • carlssonkarlsson says :

   Du r vl hundmnniska? Tnk vilka diskussioner ni kunde ha haft under lngpromenaderna! Svrt det hr med jmlikhet, vi r ju vana att tnka att man delar p saker, inte gr S stor skillnad, hjlps t. Men hr kanske det behvs nnu, s det gller vl att bara iaktta, inte dma fr hrt. Knns lite udda att det kommer en sminkkonsult och ger stylingtips p ett ingenjrsfretag, det skulle ju killarna behva lika mycket, hehe! Trffade PriTha p middag hr i frrgr, nnu ingen ny chef efter AleZh hr. Men en flytt till ett nytt frscht kontor har de ftt till!

   • Marica says :

    Vilka diskussioner jag och hunden kunde haft :). Fast han var ganska duktig på att visa vad han tyckte, men, kanske som tur är, fick man inte göra detaljerna 🙂 .

    Man kanske alltid kan lära sig något av en stylist. Fast som du skriver, på ett ing-företag behöver nog alla stylas…

    Kul att träffa PrTh! Har inte pratat med henne på länge. Tufft att de inte har hittat en permanent chef att ersätta AlZh.

    Ha de

   • carlssonkarlsson says :

    Kanske hade bde du och vovven sprungit ikapp och jagat katter, om den hade kunnat frklara varfr?

    Ja, visst skulle alla vi halvbeiga ing-ar m gott av en stajling, hihi!

    De har haft ngra p kroken till chefandet, men de slingrade sig loss. Attans.

 3. Maria says :

  Jag vill veta hur det var på sminkkursen M!

 4. Helen says :

  VI VILL SE BILDER!! Eller hur?!

 5. månkan says :

  Eeeh, oj, nu ligger M och H lite hopgaddade före mig här… Jag trodde jag svarade på Ms kommentar att hon visst ville att hundar ska prata… Haha! Nope, ingen sminkkurs idag, men jag skulle kunna fota ett jättemaffigt kärringblåmärke på ena låret från när jag kraschade cyklandes ner i en lite för brant garagenerfart häromveckan? Härligt blågul-lila nu…

  • maria says :

   Fegis alltså – ballade ur på sminkkursen. Jag hade hoppas på lite tips. Dessutom hade du kanske kunnat fråga filmsminkösen om hur man täcker blåmärken… 🙂

   • carlssonkarlsson says :

    Bahahaaaaa… det hade ju varit ett stt att frskrcka alla piffiga sm kinesiskor p jobbet? Dra ner brallorna, otrimmad bikinilinje, och Shanghais maffigaste blmrke! Vi snackar en ellips p 15×10 cm i lilagult, och ett i enkronasstorlek som var mrkaste lila. Hrligt… Nu idag insg Anders vad det var som mste ha hnt, det var ju ett avloppsgaller i nerfarten, med ”gallerrnderna” i frdriktningen, precis lagom bredd fr cykelhjulet att nypas fast… Hrm.

 6. Helen says :

  Inte funderat på stödhjul, min vän? Skämt å sido, inga brutna ben eller dylikt var ju bra att du klarade dig från. Cykla lugnt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: