Surkålspoesi eller vårrullerealism

Någon som har läst den norska boken, eller sett filmen, om Elling? Elling kommer på att han nog är poet, och för att våga börja komma ut bland folk med sina dikter, smusslar han ner dem i paket med surkål på mataffären, liksom för att impregnera norska folket med god poesi…

Vad är då detta ett tecken på, tro? Vårrulle-realism? Vi köpte en liten Lonely Planet guidebok för Hong Kong strax innan vi åkte dit, i en av de stora bokhandel-kedjorna här i Shanghai. Generellt är det lätt att hitta LP:s böcker om de flesta länder, utom om just det vi nu befinner oss i.  De finns inte här, i engelsk utgåva.

Hm. Är detta ett ingrepp från importören, butiken, eller någon enskild rättrogen?
En av sidorna med HK:s historia har fått lite korrigeringer, men eeeh… blir man inte mer nyfiken på att läsa vad som är överstruket, än vad man hade varit annars? Och håller man boken i slug vinkel mot ljuset så är det överstrukna definitivt läsbart…
30dec_LonelyP230dec_LonelyP1

Etiketter:,

Om carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: