Baby Baby

En och annan timme i bilkö per vecka. Något som är väldigt vanligt här är extrautrusta bilarna med klistermärken, främst genom att smycka ut bagageluckeemblemet lite extra, nån kul figur på tanklocksluckan, eller… Baby On Board-märkningen. Lika förbryllande fenomen som hemma. Jaha, ett barn i bilen. Även om enbarnspolitiken här såklart gör att man kanske är extra stolt och glad över sin "LILLA Härskare", som ensambarnen ibland kallas.

Vad ska jag som medtrafikant väntas göra? Låta bli att krocka med dig, som jag hade tänkt? Tuta och vinka? Låta bli att tuta? Åka nära och beskåda det lilla miraklet? Fatta anledningen till varför din bil kör irrationellt, eller tar upp två filer? Åker barnet verkligen i bilen så ofta att ett permanent märke är sant hela tiden, varje meter för bilen?

Baby On Board.
Baby In Car.
Baby On Road.
Det jag däremot skulle kunna tänka mig att agera för att hjälpa, finns inte:
Baby On Its Way…

PS, om någon kines läser detta:
1. Satsa pengarna på barnskydd i bilen istället! Så gott som obefintligt här, konstigt nog och tyvärr.
2. När det kommer ett utryckningsfordon, framförallt ambulans, lämna plats!

About carlssonkarlsson

Västerbottning på västkusten.

4 responses to “Baby Baby”

 1. maria says :

  Som allt huvudet på spiken. Verkligen kul att ha vår filosof på utrikesuppdrag!

 2. Helen says :

  Ja, det finns lite att jobba på. Hua!

  • carlssonkarlsson says :

   Det r ju nd rtt mycket mnskligt lidande man kan undvika med mer frsiktighet och skydd, men i allmnhet tnker man inte s mycket p konsekvenser hr. P gott och ont lever man i nuet bara, men en del saker borde man ju tnka mer n 15 minuter eller 15 meter framt. Konsekvenstnkande r verkligen en av sakerna som verkligen skiljer mellan Sverige och Kina, i stort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: